Talent in Beeld

Lisanne Pistorius


Bachelor A&O psychologie, Master Business Administration (HRM)
Universiteit Utrecht / Vrije Universiteit

Lisanne (23) wil altijd concrete resultaten bereiken.

MIJN DROOMBAAN
“Voor mij is het belangrijk om concrete resultaten te behalen, ik ben erg doelgericht. Daarbij gaat het in mijn geval altijd om de vraag: wat hebben mensen in een bedrijf nodig en hoe kan ik daarvoor zorgen? Hoe kun je zorgen dat ze het maximale uit zichzelf halen? Wat hebben ze nodig om het naar hun zin te hebben en uitgedaagd te worden? Waarom vertrekken ze? Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

MIJN AMBITIE
“Ik wil nog graag een paar jaar in het buitenland werken. Het internationale karakter van mijn huidige baan spreekt me erg aan: samenwerken met mensen uit verschillende landen en culturen. Momenteel ben ik onder andere bezig met een global intranet en met een internationaal onboarding programma. Pittig, maar dat wil ik nu eenmaal: uitgedaagd worden, dingen leren die ik nog niet kan.”

MIJN TALENT
“Ik kan goed organiseren. Nadenken, mensen inschakelen en er vervolgens voor zorgen dat het ook gebeurt. Hoe dan ook! Voor de VU heb ik een vrijwilligersreis naar Zanzibar geregeld, waar we lokale bedrijven hebben geadviseerd over onder andere financiën, marketing en fundraising. Het was een belangrijke ervaring om niet te denken in oplossingen die werken in mijn eigen cultuur, maar voornamelijk te kijken wat het beste werkt in hun cultuur.”

DE KRACHT VAN QOMPAS
“Tijdens mijn studie volgde ik een training van Qompas over solliciteren. Ik heb me bij hen ingeschreven en een aantal maanden later werd ik benaderd voor de vacature bij Watts. Ik had hem zelf nog niet eens gezien. Maar ze hebben het goed ingeschat: deze baan is een schot in de roos.”

Bekijk ook de volgende talenten:

Koen van Berge Henegouwen

Koen van Berge Henegouwen


Master Strategic Innovation Management
Rijksuniversiteit Groningen

Lees verder »
Sandra Schrijver

Sandra Schrijver


Bedrijfskunde
Erasmus Universiteit Rotterdam

Lees verder »