Talent in Beeld

Dante Tatipata


Bachelor Communicatie en Informatiewetensch., Master Business Administration (Marketing)
Radboud Universiteit

Dante (26) wil innovatieve werkwijzen implementeren.

MIJN DROOMBAAN
“Mijn droombaan heeft twee kanten: enerzijds wil ik plezier hebben in wat ik doe en ik zoek een goede work life balance. Tijdens mijn studie dacht ik dat ik richting brand management zou gaan, maar ik heb gemerkt dat ik IT en business intelligence veel interessanter vind. Bijvoorbeeld als innovatiemanager en dan het liefst binnen een internationaal team. Ik wil nieuwe tools ontwikkelen en innovatieve werkwijzen implementeren.”

MIJN AMBITIE
“De komende jaren wil ik vooral mijn managementvaardigheden ontwikkelen. Als je net van de universiteit komt, weet je nog lang niet alles, heb ik gemerkt. Het is mijn ambitie om ICT-initiatieven te managen waar de business echt wat aan heeft. Zoals de datavisualisatietool die ik voor FrieslandCampina geïmplementeerd heb en waarmee ontwikkelingen en trends sneller. Steeds meer werkgevers richten zich (weer) op de doelgroep studenten, vooral om hun toekomstige instroom veilig te stellen. De concurrentie neemt dus toe. Nu de rook van de economische crisis begint op te trekken, blijkt dat de campus de afgelopen jaren sterk veranderd is. Het leven van studenten bevindt zich steeds meer online en hun belangstelling voor grote offline evenementen neemt af. Het leenstelsel zorgt ervoor dat ze bewust en beter zichtbaar zijn. De tool is breed geadopteerd en het is mooi om te zien dat mijn werk gewaardeerd wordt.”


MIJN TALENT
“Volgens mijn omgeving ben ik een natuurlijke netwerker en dat zie ik wel als mijn belangrijkste talent! Ik heb een goed inlevingsvermogen, weet mensen met elkaar in contact te brengen en kan goed luisteren naar mijn stakeholders. Wat hebben ze nodig? Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen? Binnen de ICT is zo’n sociale instelling een voordeel, mensen weten je sneller te vinden.”

DE KRACHT VAN QOMPAS
“Ik ken Qompas al sinds de middelbare school. Het is een goede verzamelplaats van allerlei informatie over organisaties, stages en traineeships. Hun kalender met inhouse- en bedrijvendagen is echt handig. Qompas heeft mijn zoektocht naar een goede studie en baan een stuk gemakkelijker gemaakt!”

Bekijk ook de volgende talenten:

Inge horrevorts

Inge Horrevorts


Bachelor Sociologie en Master Business Administration
Universiteit van Tilburg en Vrije Universiteit Amsterdam

Lees verder »
Rico Waanders

Rico Waanders


Chemistry & Science Based Business
Universiteit Leiden

Lees verder »