Cases

PwC


Niels Wiertz
Contentmanager WERKENBIJPWC

PwC zet sponsorship KNVB/Oranje in voor Arbeidsmarktcommunicatie.

PwC is een internationaal netwerk van accountants, financiële en belastingadviseurs en biedt dienstverlening op verschillende gebieden, zoals consultancy, accountancy en tax. Bij PwC in Nederland werken ongeveer 4.400 mensen in twaalf vestigingen.

PwC is sinds 1992 sponsor van de KNVB en heeft zodoende een kort lijntje met het Nederlands Elftal. Dat lijntje gebruikt PwC bij arbeidsmarktcommunicatie: de Oranje Selectie, een dag waar studenten en young professionals op een informele en onderscheidende manier kennismaken met PwC. Tijdens deze dag kunnen ze vragen stellen aan de aanwezige PwC’ers, nemen ze deel aan een teambuildingworkshop en voetbalclinic en wonen ze ’s avonds een wedstrijd bij van het Nederlands Elftal. Er nemen vier teams van elf personen deel en één team komt op basis van de teamprestaties als winnaar tevoorschijn.

ONDERDELEN VAN DE DAG
1. Een persconferentie met een partner van PwC en ex-international Arthur Numan
2. Het maken van de ideale teamopstelling, o.a. aan de hand van een – vooraf af te leggen – Belbin teamrol-test
3. Een voetbalclinic
4. Het bijwonen van een wedstrijd van het Nederlands Elftal (met een VIP-behandeling voor het winnende team, met speciale plaatsen naast het echte Oranje)

WERVING
• E-mailings via partners, waaronder Qompas
• Mailings via studieverenigingen
• Berichten op sociale media, met name Facebook en Twitter
• Eigen database met geïnteresseerden
• Het informele netwerk van de medewerkers

Niels Wiertz:
“Eén van mijn vorige functies was journalist bij Voetbal International. Ik heb dus zeker wat met voetbal. We nodigden wel eens leden van studieverenigingen uit om wedstrijden van het Nederlands Elftal te bezoeken en dat idee hebben we uitgebreid naar een arbeidsmarktconcept. Werken bij PwC is namelijk ook topsport! Scorend vermogen en teamwork zijn bij ons minstens zo belangrijk als in een voetbalteam. De wedstrijd is een leuke bijzaak, maar de kennismaking met PwC staat tijdens de dag voorop. We vragen geïnteresseerden daarom om bij hun aanmelding een motivatie te schrijven waarom ze graag meer willen weten over PwC. Onze recruiters maken vervolgens de selectie, gebaseerd op harde én zachte criteria.”

Bekijk ook de cases van:

Marieke van Heek


Manager Recruitment
MN

Lees verder »

Niels Wiertz


Contentmanager WERKENBIJPWC
PwC

Lees verder »