Cases

Vebego Airport Services


Matthijs Smits
Facility Manager

Werving van stagiairs voor uniek werkgelegenheidsproject op Luchthaven Schiphol.

Het project betreft het ontwerpen van een businessmodel en plan van aanpak met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit project heeft als doel om, met behulp van een aparte unit, medewerkers zo lang en zo goed mogelijk aan het werk te houden. Onderdelen van het project zijn het doen van onderzoek, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en het maken van een businessplan.

UITDAGING
Vebego Airport Services (VAS) is onderdeel van Vebego, één van de grootste werkgevers van Nederland op het gebied van facility management. Er werken in totaal ongeveer 40.000 mensen. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen relevant vanuit goed werkgeverschap, maar ook uit kostenoogpunt en het bedrijf wil er een structurele voorziening voor treffen. Voor het ontwerpen van het businessmodel voor duurzame inzetbaarheid stelde het bedrijf twee stageplaatsen beschikbaar voor HBO- of WO-studenten met de juiste achtergrond (zoals bedrijfskunde) en een frisse kijk op de zaak. De eisen lagen behoorlijk hoog. De timing van het project was echter dusdanig, dat veel van de door het bedrijf benaderde studenten al een stage hadden gevonden of in de laatste fase van de selectie zaten en daardoor soms moesten afhaken. Bovendien kostte het zoeken van stagiaires en het voeren van de gesprekken het bedrijf (te) veel tijd.

AANPAK
VAS ging op zoek naar een partner die daarbij kon helpen en kwam vanuit het netwerk in contact met Qompas. Na een persoonlijke intake met het bedrijf bood Qompas aan om via staffing te zorgen voor twee stagiaires. In de eigen database ging men op zoek naar geschikte kandidaten, waarna een aantal veelbelovende studenten werden benaderd. Uiteindelijk kon Qompas twee gemotiveerde kandidaten voorstellen bij Vebego.

RESULTAAT
Het is gelukt om – ondanks de wat minder gelukkige timing – twee ambitieuze studenten te werven die aan de eisen van VAS voldoen en enthousiast zijn voor het project. Beide zijn daar inmiddels in de vorm van een afsluitende onderzoeksstage mee aan de slag.

Bekijk ook de cases van:

Michelle Licher


Human Resources
Beiersdorf

Lees verder »

Matthijs Smits


Facility Manager
Vebego Airport Services

Lees verder »