Cases

MN


Marieke van Heek
Manager Recruitment

MN werft voor inhousedag met combinatie van employer/event branding en sourcing.

PROJECT
Inhouse dag voor ICT’ers. 25 laatstejaars of net afgestudeerde HBO’ers en WO’ers met een bèta achtergrond mogen een kijkje komen nemen bij MN, een organisatie met 1200 medewerkers die actief is als een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders in Nederland.

UITDAGING
Pensioenuitvoering is een zeer complex administratief proces, waarbij rekening moet worden gehouden met aspecten als diversiteit in levenslopen en veranderende wetgeving, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd. Daar zit een enorme ICT-component aan.

AANPAK
MN heeft Qompas opdracht gegeven om laatstejaarsstudenten en net afgestudeerden in ICT, wiskunde, econometrie of een vergelijkbare bètastudie voor de dag te interesseren. Dit gebeurde op basis van scherpe doelgroepprofielen. Via exposure in de eigen media en het persoonlijk benaderen van mensen resulteerde de actie van Qompas in 18 kandidaten, die allemaal zijn uitgenodigd.

RESULTAAT
Deelnemers zijn zonder uitzondering positief verrast door de inhoud van het werk en de moderne werkomgeving. De vorige inhouse dag leverde vijf aannames op, maar de grootste winst zit hem in de vergroting van de bekendheid van MN als ICT-werkgever, waardoor de noodzaak om gebruik te maken van externe leveranciers afneemt. Dat levert ook kostenvoordelen op. We zijn al met al heel erg tevreden over Qompas!

Bekijk ook de cases van:

Matthijs Smits


Facility Manager
Vebego Airport Services

Lees verder »

Niels Wiertz


Contentmanager WERKENBIJPWC
PwC

Lees verder »