Nieuws

Oriëntatie van studenten en starters op de arbeidsmarkt


14-06-2018

Het grote Qompas Campusonderzoek
Vanaf september 2018 lanceert Qompas jaarlijks het grote Qompas Campusonderzoek waarin uitgebreid onderzocht wordt hoe studenten en starters zich oriënteren op de arbeidsmarkt. In dit onderzoek laten we zien hoe studenten en starters hun eigen kansen op de arbeidsmarkt inschatten, welke aspecten zij belangrijk vinden bij de keuze voor een werkgever en via welke kanalen en vanaf welk moment ze starten met oriënteren op hun eerste baan.

In het rapport:
- Visie op wereld en werk
- Oriëntatiekanalen en startmoment oriëntatie
- Inschatting eigen kwaliteiten
- Nevenactiviteiten
- Keuzemotieven voor een werkgever
- Aansluiting op de arbeidsmarkt
- Salarisverwachting versus realiteit

Deelnemers
Ruim 3.400 respondenten (grotendeels studenten en starters) hebben hun mening gegeven over verschillende onderwerpen rondom het vinden van de eerste baan. In het onderzoek laten we interessante verschillen zien tussen studenten en starters, hbo’ers en wo’ers, mannen en vrouwen en tussen verschillende studiegebieden/branches.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderzoek? Over de totstandkoming of over de resultaten? Neem dan gerust contact op met Mirjam Bahlmann of Lars Noordman. Zij zijn te bereiken op 071 581 55 81. Vanaf september is het mogelijk om de whitepaper via onze website te downloaden of laat uw e-mailadres achter zodat u de whitepaper ontvangt op de releasedatum.